dijous, 18 de juny del 2009

Excursió a Lucentum

Hola! Esta vegada vaig a parlar sobre l’excursió que férem el passat dia 12 de maig el grup de Fonaments lèxics junt amb els de Cultura Clàssica a Lucentum i al Marq.

Encara que ja havia anat fa uns anys, este viatge em va servir per a aprendre coses noves. Una de les coses que vaig trobar més curioses, fou aquest recipient. La finalitat d’aquest objecte, és que s’utilitzava per a les festes de l’època, on dins s’introduïa la beguda. Però no em va fer gràcia per la peculiar forma que té de pit si no perquè s’utilitzava per a posar 'borracha' a la gent de la festa ja que amb eixa forma no es podia deixar en ningú lloc, si no, la beguda que contenia el recipient es caia.La figura de la que parle és la primera per la dreta com podeu observar.

Una de les coses que també em va semblar curiosa i que en la passada excursió no vaig fer va ser com a partir d’un cadàver i de la seua tomba es podia saber de que època era, si era home o dona, depenent sobre tot de la cadella si la tenia més estreta o més ampla i la mandíbula, ja que si es més rodona pertany a un xic i si acaba més en punta a una xica. Ací us deixe una foto on es veuen les sutures cerebrals que depenent de lo juntes que estiguen, el cadàver tindrà més o menys anys.




3 comentaris:

pau ha dit...

Santi te enviat la foto a alosaigialos@gmail.com crec k era eixe, si no ia em dius quin era i tel envie.Perdona per no publicarlo ahir pero esque se me va oblidar per complet i quan men vaig recordar ja estava en el sopar..

Santi ha dit...

Cap problema, Pau.
El sopar bé? Vau beure com els grecs o amb mesura?
L'adreça on deus enviar-me la foto -si has pujat la del crani deuries poder pujar l'altra!- és aigialos@gmail.com

Educablog chiclayo ha dit...

felicitaciones por tu blog y tus artículos visita deja tus comentarios mis web te dejo la direccion ok
http://ronaldramirezolano.es.tl/
http://ramiolra.es.tl/
nematur@hotmail.com
felia año nuevo 2010
-------
La red mundial de profesores saluda cordialmente a usted por su incorporación.
Felicitamos por la sabia decisión tomada esperamos sus contribuciones y experiencia que será enriquecedora a nuestra comunidad.
Profesores del mundo saluda a sus distinguidos miembros deseándoles a cada uno de ustedes felices fiestas navideñas y un prospero y exitoso año 2010 .
Atentamente
Profesores del mundo



http://profesoresdelmundo.ning.com/
profesoresdelmundo@hotmail.com